Muzica este un cadou pe care îl poti da copilului tău si care va dura o viată întreagă!
De-a lungul istoriei, în toate culturile, muzica a fost o parte importantă a vieții umane. Cercetătorii au descoperit corelații între a face muzică și unele dintre cele mai profunde de abilității a creierului uman. Cercetările legate de muzică au o legatură directă cu dezvoltarea limbii, matematică, note mai bune, un comportament social mai bine ajustat, și îmbunătățiri de raționament considerabile.
Muzica ajută dezvoltarea competențelor lingvistice ale copiilor: Atunci când copiii mici ascultă cuvinte familiare în cântece, emițătoarele neuronale din creierele lor au o activitate sporită, iar creierele construiresc conexiuni la sunetele pe care le auzim și cuvintele cântate. Cântând cântece și recitând poezii și rime cu copii, îi ajută să-și dezvolte abilitățile de alfabetizare timpurii.
Copii mici recunosc cuvinte, sunete, ritmuri, tonuri, cu mult înainte de a vorbi, cânta, sau dansa. Deci, cu cât mai multă muzică au copiii în viața lor, cu atât mai bine vor vorbi și citi.
Muzica ajută dezvoltarea respectul de sine: Muzica este un mod minunat de a răspunde nevoilor copiilor, deoarece muzica este lipsită de prejudecăți. Nu există o cale bună sau gresită, pur și simplu este ceea ce este. Ascultarea diferitelor tipuri de muzică cultivă stima de sine și încurajează creativitatea, încrederea în sine, și curiozitatea.
Muzica ajută dezvoltarea abilităților de ascultare: Muzica încurajează capacitatea de ascultare și concentrare. A cânta, încurajeaza discursul și discriminarea auditivă. Prin muzică, copiii învață să audă tempo-uri, dinamică, și melodii. Ascultarea de tare și încet, în sus și în jos, rapid și lent încurajează dezvoltarea auditivă a creier.
Muzica ajută dezvoltarea abilităților matematice: Un cântec simplu poate include aptitudini matematice de bază, cum ar fi de numărare, repetarea modele, și secvențiere.
Muzica ajută la stimularea conexiunilor cerebrale: Un studiu recent de la Universitatea din California a descoperit că muzica antrenează creierului pentru forme superioare de gândire. De exemplu, cercetătorii cred că muzica afectează raționamentul spațio-temporal (abilitatea de a vedea o parte-întreg aunei relații).
Un studiu realizat de psihologul Frances Rauscher de la Universitatea din Wisconsin și fizicianul Shaw Gordon de la Universitatea din California, leagă în mod specific studiul muzicii cu necesitatea dezvoltării creierului. Ei au demonstrat că preșcolarii care au fost expuși timpuriu la stimulare multi-senzorială - în acest caz, lecții muzicale de pian și de canto(grup)-au marcat mai bine la testele de măsurare a raționamentului spațial, o abilitate folositoare mai târziu, în matematică,știință și inginerie.
Muzica elibereaza stresul: Stresul poate fi ameliorat cu cântece, cântări, piese de teatru, si miscari pe bază de muzica. Cântând împreună se creează un sentiment de siguranță și face învățarea într-o sală de clasă mult mai ușoră.
Muzica este pentru viață!
În ziua de azi poate nu aveți timp așa cum ați dori sa ieșiți cu copilul la o plimbare sau alte activități de genul, dar acesta are oricând posiblitatea să cânte sau sa invețe un instrument.
Muzica este un cadou pe care îl poti da copilului tău și care va dura o viață întreagă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu